Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Kata Owl-272 DL, cel mai nou rucsac foto cu acces rapid la echipamentul foto

Kata Owl-272 DL este cel mai nou rucsac foto ce permite fotografului sa aiba acces la echipamentul din interior, fara a scoate curelele rucsacului complet de pe umar un rucsac destinat aparatelor foto DSLR cu 70-200 mm atasat si inca 2 pana la 6 obiective, plus accesorii si un laptop de 15.4″, la care pot fi adaugate si bunuri personale.

D-Light Owl-272 DL este un rucsac usor in greutate, modern, extrem de functional si protector, conceput sa transporte echipamentul foto plus bunuri personale si putand fi transformat intr-un rucsac de zi cu zi, atunci cand nu este nevoie de aparatul foto.
Doua compartimente pentru accesorii sunt pozitionate pe laterale, iar prin folosirea peretilor despartitori Aeriform se pot crea compartimente pentru inca 6 obiective, in functie de marimea acestora plus blitz si accesorii.
La nevoie, peretii despartitori pot fi inalturati, iar cele cele doua compartimente ale rucsacului, cel foto si cel pentru lucruri personale, pot fi unite obtinand un rucsac cu intrebuintari zilnice (pentru mers la scoala, la sport sau unde ne duc pasii, dorintele si nevoile).
Un laptop de 15.4″ incape in compartimentul special din spate, la care se poate ajunge prin partea superioara a compartimentului pentru lucruri personale. Rucsacul mai dispune de spatii aditionale de stocare cum sunt buzunarele din fata si cele de pe laterale, dintre care unul are o plasa pentru sticla de apa.
Protectia oferita de TST RIB, materialele usoare si rezistente RipStop, spuma Aeriform si centurile in forma panzei de paianjen creeaza un rucsac usor si protector, in timp ce peretii despartitori modulari permit aranjarea echipamentului dupa cum este nevoie sau reducerea greutatii rucsacului, prin eliminarea partilor care nu sunt necesare.

Prezinta un mare avantaj faptul ca permite un acces rapid la echipament, fara a-l scoate complet de pe umar. Astfel, un aparat Pro DSLR cu 70-200mm atasat poate fi scos cu usurinta de catre fotograf fara a pune rucsacul jos. Acest lucru se datoreaza faptului ca accesul catre compartimentul central se face pe laterala rusacului. Dar accesul catre compartimentul central (principal) al rucsacului poate fi facut si frontal.

Desi materialul este impermeabil, rucsacul este dotat cu husa de protectie pentru ploaie, recomandata a imbraca complet rucasacul atunci cand ploua, evitand patrunderea apei in zona fermoarelor. Din dotarea rucsacului mai fac parte si curele pentru prinderea trepiedului si pernute pentru obiective, care pot fi folosite pentru sustinerea obiectivelor sau stabilizarea aparatului.

Rucsacul Owl-272 DL are un sistem de bretele foarte confortabil, asezandu-se foarte comod pe spate fara a incomoda fotograful. Acest lucru se datoreaza faptului ca spatele este format dintr-o spuma moale in relief pentru confort si ventilatie. Bretelele sunt captusite cu spuma Aeriform, concepute pentru confort si sistem anti-alunecare. Cureaua din zona pieptului si cureaua de stabilizare din zona taliei sunt ajustabile.
Rucsacul mai are si doua cleme pentru prinderea camerei de curele acestuia, pentru a prelua greutatea aparatului de pe gat.

Owl face parte din sistemul EPH (Ergonomic Photo System) pentru cuplarea cu alte genti/borsete Kata. Optional are posibilitatea de atasare a unui trolley.
Garantia oferita este de 5 ani cu posibilitatea extinderii (vezi site producator: extend your warranty)

[slideshow]

[vimeo http://www.vimeo.com/3951506 w=600&h=300]
[vimeo http://www.vimeo.com/23899282 w=400&h=300]

%d bloggers like this: