Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Ti-ai completat lista de Black Friday?

Se apropie prima runda de reduceri Black Friday (21-23 noiembrie 2014)

Daca inca nu v-ati completat lista de dorinte, iata cateva sfaturi utile care va pot ajuta sa luati cea mai buna decizie de cumparare.

Daca aveti deja aparat foto si sunteti in cautarea celor mai bune accesorii foto, iata o selectie pe care am facut-o noi, in incercarea de a acoperi cele mai importante categorii pe care orice fotograf ar fi bine sa le detina.

Obiective foto:

Pentru pasionatii de fotografie care nu doresc sa-si schimbe prea des obiectivul de pe aparat si isi doresc un obiectiv bun pentru situatii multiple de fotografiere, mai ales pentru vacante si calatorii, obiectivele All-around pot fi alegerea excelenta.

sigma-18-200mm-f3-5-6-3-dc-macro-os-hsm---nikon---contemporaryDintre ele, atat noile obiective Sigma  Conteporary 18-200mm f 3.5-6.3 DC Macro OS HSM si fratele sau cu focala mai lunga, Sigma Contemporary18-300mm f 3.5-6.3 DC Macro OS HSM cat si clasicul Sigma 18-250mm f 3.5-6.3 DC OS HSM , se ppliaza perfect pe nevoile unui pasionat de fotografie ce detie un aparat foto entry level.

Pentru profesionisti sau pasionati avansati, Sigma Art 35mm f 1.4 DG HSM detinator la scurt timp dupa lansarea, a premiului TIPA 2013 pentru cel mai bun obiectiv Expert DSLR si Sigma Art 50mm f 1.4 DG HSM, detinator al premiului EISA pentru cel mai bun obiectiv 2014-2015, sunt recomandarile noastre pentru fotografii care isi doresc imagini fara cusur.

sigma-50mm-f-1-4-dg-hsm---art---nikon

 

Obiectivele wide, cu siguranta vor fi alegerea  majoritatii deoarece un obiectiv wide este un must in geanta oricarui fotograf care se respecta.

Trepiede foto

Cand vine vorba de trepiedele foto, dat fiind multitudinea de modele, fotografii mai ales cei aflati la inceput de drum, au dificultati in a alege modelul corespunzator aparatului foto pe care il folosesc.

Iata mai jos cateva sfaturi utile pentru alegerea trepiedului.

Asadar, atunci cand sunteti in cautarea unui trepied foto, tineti cont de:

1. Greutatea pe care vreti sa o sustina
2. Raportul dintre greutatea proprie vs greutatea sustinuta, caracteristica la care Manfrotto este campion, avand cel mai bun raport datorita materialului din care sunt confectionate (alumniu anodizat) cat si a tehnologiei care permite acest optim. Totodata, tehnologia ofera si stabilitatea maxima acestor trepiede.
3. Durata in timp. Este cunoscut faptul ca trepiedele Manfrotto rezista o viata, afirmatie facuta de multi fotografi care inca detin modele vechi de peste 15-20 ani care inca functioneaza perfect dupa zeci de ani de utilizare intensa. Aici am mai adauga si garantia si piesele de schimb. Manfrotto fiind unul dintre producatorii de trepiede care pune la dispozitia utilizatorilor piese de schimb pentru o perioada lunga de ani si garantie pana la 10 ani (la modelele pro).

Astfel, daca aparatul + obiectivul sunt in jur sau sub 1-1.5kg, atunci colectia Compact light este alegerea perfecta.

manfrotto-trepied-foto-compact-lightAstfel prin colectia Compact Light, pasionatii de fotografie primesc produsul idel, intr-un kit complet cu cap bila reglabil si cu hisa de transport, inlcusa. Un kit stabil, usor de transportat, usor de utilizat si in plus, in trei culori pentru a lasa frau liber creativitatii.

Daca aparatul + obiectivul au intre 2-3,5kg, atunci colectia Compact Action si Advanced, ar putea fi o alegere buna.

trepied-foto-manfrotto-compact-actionPentru fotografii care au aparate foto middle level cu obiective pro a caror greutate impreuna ajung in jur de 4- 5kg, atunci seriile 290 si 190XPRO, sunt alegerile potrivite.

Astfel, seria 290, vine in sprijinul fotografilor cu cateva combinatii de capete, bila si 3-Way.

Dintre ele, modelul Manfrotto 293A4 cu cap bila (cod MK 293A4-A0RC2) acopera multe dintre nevoile unui fotograf middle sau semi pro si poate fi o alegere excelenta pentru acesta.

manfrotto-trepied-foto-293a4-cap-bila

 

Totodata, modelul Manfrotto 190XPRO, premiat TIPA 2013 pentru cel mai bun trepied foto, cu cap bila sau cu noul cap 3-Way XPRO, ar putea fi o alegere buna pentru fotografii profesionisti sau pasionati pretentiosi. Acest model ofera ceea ce nu ofera niciun alt trepied din lume: versatilitate maxima. Un articol de review realizat de fotograful Horia Bogdan, se poate citi aici.

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-3

 

Genti si rucsacuri foto

La acest capitol colectia este foarte bogata. Fie ca sunt genti de umar, tocuri, sling-uri, troller sau rucsac, dupa parerea noastra, toate ar trebui s aindeplineasca criteriul de protectie fata de echipamentul digital, rezistenta si calitatea materialului si nu in ultimul rand design-ul.

Noi am ales astazi cate un model din fiecare, pentru a satisface gusturi si nevoi cat mai diversificate:

Geanta Manfrotto din colectia Advanced Shoulder Bag II este ideala pentru pasionatii de fotografie care vor sa transporte  doar strictul necesar DSLR + obiectiv montat + accesorii marunte. E o geanta cu un design deosebit, insert modular, materiale impermeabile, finisaje deosebite, usoara, protectiva si in plus, cu husa de ploaie inclusa, pentru a proteja echipamentul digital fata de ploi torentiale sau ninsoare.

manfrotto-geanta-foto-advanced-ii

Pentru profesionstii care vor sa transporte ceva mai mult decat un DSLR cu obiectiv si  si cauta protectie maxima pentru echipamentul foto, geanta de umar Professional 30 este alegerea ideala. Cu o constructie robusta dar foarte usoara in greutate, noua geanta de la Manfrotto dispune de materiale revolutionare care asigura o protectie maxima echipamentului digital, fata de un eventual impact nedorit. Cu interior modular, material impermeabil si husa de protectie inclusa, geanta disponibila in diferite dimensiuni, paote fi o alegere inspirata.

professional-manfrotto-geanta-foto

resist

Si iata si cel mai indragit rucsac foto din noua colectie Manfrotto Advanced- Active

Cu un design deosebit si materiale de cea mai buna calitate, acest rucsac foto poate fi alegerea cea mai potrivita pentru fotografii care doresc un rucsac versatil deoarece el poate transporta atat accesorii personale cat si echipament foto plus tableta/laptop si trepied la un loc. In plus, se poate transforma usor intr-un rucsac de uz zilnic, prin simpla indepartare a insert-ului modular dedicat aparatului foto.
Materialul extern este impermeabil, dar pentru protectie maxima are si husa de ploaie inclusa.

active-manfrotto-rucsac-fotoRucsacul e disponibil si intr-o varianta mai mare, Active II.

Pentru fotografii strobisti, o serie de accesorii sunt la indemana lor.

Pentru cei care nu au blitz-uri, Sigma Standard sau Super TTL, ar putea fi o alegere foarte buna.

blitz-sigma

Iar pentru fotografii strobisti care au deja un blit sau mai multe in dotare, o multitudine de accesorii care ii ajuta sa obtina o lumina de blitz uniforma si difuza, sunt la dispozitia lor. Dintre toate, noi am ales cateva:

Roundflash (produsul orginal): ofera un iluminat frumos, fiind indeal in fotografia de portret.

 

roundflash

 

Se monteaza rapid, se potriveste cu orice tip de blitz. Se poate utiliza atat in interior cat si in natura. Se desface si monteaza usor si rapid fiind pliabil. Totodata, nu ocupa spatiu, totul intra in husa cu care se livreaza.

O alta alegere este Softbox-ul Photoflet in kit complet, ce contine sistem de prindere pe blitz, patina si suportul de prindere in stativ.

photoflex-extra-small-litedome-basic-kit

 

Aceasta este doar o lista foarte scurta de recomandari.

Fiti pe faza in noaptea reducerilor, pentru ca vor fi peste 1000 de produse cu pret redus, dintre care: filtre, blit-uri de studio, kit-uri dedicate portretului, trepiede video si multe altele pe care le veti gasi in atat in Pagina dedicata cat si in site.

Asa ca fotografilor care vor dori sa cumpere accesorii foto, le recomandam:

– sa-si faca cont pe site
– sa-si actualizeze lista de dorinte cu produsele dorite
– si sa ne urmareasca incepand  de la noapte (ora 00:01) cand se vor activa promotiile.

Promotia se va aplica doar la produsele existente pe stoc si doar in limita stocului.

Spor la cumparaturi!

 

%d bloggers like this: