Testari echipamente foto-video

Tehnologiile si inovatiile Kata

Tehnologii Kata
Tehnologii Kata

Gentile si rucsacurile Kata sunt de mult timp sinonime cu protectie, greutate redusa, calitate, profesionalism, tehnologii noi, ergonomie, inovatie, functionalitate si stil.

Pastrand o permanenta legatura cu fotografii, profesionisti sau entuziasti, Kata a descoperit ca cele doua calitati care conteaza cel mai mult la rucsacurile si gentile foto sunt protectia si greutatea redusa. Prin urmare, a cautat cele mai noi tehnologii si inovatii pe care sa le poata utiliza sau adapta la realizarea produselor sale.

Pentru a va face o idee despre inovatiile care va asigura protectia echipamentului foto si pe care le gasiti in produsele Kata, iata o lista cu principalele tehnologii utilizate de producator.

1. Aeriform Foam (spuma Aeriform)

Pentru a reduce greutatea rucsacilor, fara a compromite calitatile protective ale peretilor interiori, Kata a dezvoltat o combinatie de spuma perforata, laminata si ranforsata, care pastreaza calitatile de protectie dar reduc foarte mult din greutate.

2. Spine Guard (arcul de otel)

Pentru a proteja echipamentul de socurile puternice frontale, Kata a creat un arc de otel, care este invelit in spuma, si care este plasat de obicei in partea frontala a rucsacilor si gentilor, sau in zonele unde posibilitatile de lovire sunt cele mai mari. Acest arc este detasabil.

3.  TST

Thermo Shield Technology este semnatura Kata atunci cand este vorba de protectie. TST este plasat in puncte cheie, precum colturile gentilor sau rucsacilor, partile frontale sau laterale, in panouri de diferite marimi, pentru a proteja echipamentul foto de socuri, pastrand in acelasi timp greutatea redusa a acestora. TST Rib este denumirea data de Kata aceluiasi material, dar care este acum sub forma de panglica si este folosit la noile modele de rucsacuri sau genti.

4. Aluminium Skeleton (schelet de aluminiu)

Folosit in special la rucsacuri, scheletul din aliaj de aluminiu asigura protectia echipamentului la lovituri puternice sau cazaturi ale rucsacului, el fiind de obicei plasat in partea din spate a rucsacului, sub forma unui cadru.

5. Toblerone

Gentile Kata sunt dotate cu o serie de picioare care au rolul de a proteja echipamentul de lovituri datorate caderii gentii, prevenind udarea gentii, atunci cand aceasta este asezata pe suprafete ude.

In plus, cele mai multe modele de rucsacuri au in interior plase care previn caderea obiectivelor si a aparatului la deschiderea acestuia. De asemenea, tot in interior, unele modele au o serie de pouch-uri protective detasabile denumite ”Cocoon”, care se prind cu velcro de rucsac si se inchid cu o plasa prevazuta cu fermoar. In acestea pot fi transportate, in deplina siguranta, obiectivele in interiorul rucsacului.

Pe langa aceste caracteristici ce tin de protectia echipamentului, Kata a investit si in alte elemente, care tin mai mult de confortul fotografului si de functionalitatea rucsacilor.

Gecko Harness (harnasamentul rucsacului)

Sistemul de bretele a rucsacului – aflat in curs de patentare, ceea ce inseamna ca nu va putea fi imitat de alti producatori – a revolutionat ideea de ergonomie in ceea ce priveste transportul unui rucsac foto. Textura de pe partea interioara a curelelor de umar previne alunecarea acestora, iar forma tridimensionala a acestora se aseaza pe corp intr-un mod natural.

Husa de protectie fata de ploaie si soare

Desi gentile si rucsacurile sunt realizate din materiale impermeabile, o husa de protectie pentru conditii meteo nefavorabile este oferita in majoritatea cazurilor. Ea apare in doua versiuni: simpla – doar pentru ploaie – si  dubla – cu partea neagra pentru ploaie si partea argintie pentru soare (parte ce poate fi folosita si ca blenda reflectorizanta).

Dimensiuni acceptate la bordul avioanelor

Deoarece fotografii doresc sa-si tina echipamentul foto langa ei, la bagaje de mana, on-board, atunci cand calatoresc cu avionul, gentile si rucsacurile de la Kata se incadreaza in dimensiunile acceptate de majoritatea companiilor aeriene. (O verificare pentru fiecare companie in parte este necesara inainte de plecare.)

Compartiment de laptop

Compartimentul de laptop, cu care sunt dotate mare parte din rucsacurile si gentile Kata, a fost conceput pentru a oferi, pe langa protectia necesara, si un acces foarte rapid la laptop.

Suportul de trepied

Acesta a fost gandit sa se potriveasca cu majoritatea rucsacurilor foto, pentru a permite astfel prinderea trepiedului de rucsac, permitand astfel fotografilor sa aiba in permanenta trepiedul cu ei, fara a ii incomoda insa la transportul echipamentului.

Cureaua de prindere a aparatului foto

Aceasta permite prinderea aparatului foto direct de curele de umar ale rucsacului, mutand astfel greutatea camerei foto de pe gatul fotografului pe bretelele rucsacului de pe umeri, pozitie care este mult mai comoda.

Peretii despartitori Modi-Vers

Interiorul rucsacului sau a gentii poate fi impartit, in functie de echipamentul din dotarea fiecarui fotograf, prin folosirea peretilor despartitori Modi-Vers. De diferite dimensiuni si dotati cu sistem de prindere cu velcro, ei pot fi pozitionati oricum in interiorul gentii sau rucsacului, pentru a pozitiona echipamentul cat mai bine si eficient, protejandu-l in acelasi timp. Culoarea galbena a interiorului gentilor si rucsacilor ajuta la gasirea cu usurinta chiar si a celor mai mici accesorii.

Pentru cei care au nevoie de mai multi pereti despartitori, acestia pot fi achizitionati separat, in fasii care se pot taia pe dimensiunea potrivita.

Sistemul EPH System

Sistemul EPH System este cel care permite unirea mai multor genti si rucsacuri – pentru a vedea compatibilitatea fiecarei genti si rucsac in parte trebuie verificata documentatia ce insoteste fiecare produs – pentru a oferi un spatiu mai mare de depozitare a echipamentului foto si a pastra in acelasi timp accesul usor la acesta.

In continuare gasiti simbolurile prin care puteti identifica tehnologiile si elementele specifice Kata folosite de producator in realizarea echipamentelor sale.
[vimeo http://www.vimeo.com/15221638 w=500&h=281]

[slideshow]

3 thoughts on “Tehnologiile si inovatiile Kata

Comments are closed.