Primii pasi in fotografia de studio: fotografia de portret
Backlight reflector, beauty dish, softbox, grid, key light, main light, fill light…primii pasi in fotografia de studio sunt intotdeauna cei mai grei.
Sunt atatia termeni specifici, atatea intrebari si atatea necunoscute, incat toti fotografii care trec prin acest proces de inceput au nevoie de un real sprijin din partea unor profesionisti.
Facand parte din suita de seminarii denumite FOTO EXPERIMENTAL, episodul din 20 mai denumit Fotografia de studio [portret & produs] a avut ca scop principal de a-i ajuta pe participanti sa inteleaga principiile de iluminare in fotografia de portret in studio, utilizand diferite tipuri de accesorii specifice, modificatoare de lumina.
Astfel, am descoperit ca Adrian Nasturica [scoala foto New Age Photography], lectorul si totodata gazda evenimentului este un lector cum foarte rar am intalnit. Este foarte dedicat, interactioneaza constant cu cursantii si explica detaliile cu o pasiune greu de exprimat in acest review. Trebuie pur si simplu sa fii prezent la cursurile lui pentru a experimenta live modul in care vede si transmite fotografia de studio, cursantilor sai, asigurandu-se ca toata lumea pleaca lamurit din sala lui de curs.
Cu multa rabdare si cu exemple concrete a trecut in revista toti modificatorii importanti [umbrela, softbox, accesoriile dedicate softbox-urilor, reflectoare sau beauty dish] utilizati in fotografia de portret, explicand necesitatea utilizarii lor.
Seminarul dupa cum stiti, s-a adresat fotografilor incepatori, dar si pasionatilor avansati care au dorit sa afle informatii in plus.
Despre echipamentele de studio sunt intotdeauna multe de spus, iar cei prezenti au avut cateva informatii definitorii despre algerea echipamentului si cateva elemente de baza utilizate in fotografia de portret in studio, in general, in timpul alocat seminarului.
Blitz-urile Proline au fost de aceasta data protagonistele seminarului, ajutandu-l pe Adrian in explicatiile concrete despre activitatea foto in studio, notorietatea lor fiind data de multitudinea de accesorii continute in kit-ul entry-level Creative.
Sigur, fotografia de studio presupune multa tehnica, creativitate, indemanare si echipamente care usureaza activitatea, dar si un proces continuu de invatare si experienta constanta. Asa cum spunea si Adrian, chiar el insusi, desi la un nivel avansat [fotograf profesionist de ani buni si lector de fotografie], invata si experimenteaza constant, pentru a fi la curent cu noile tehnici si noile tendinte in fotografie.
Noi asteptam cu nerabdare episodul urmator Principii estetice in fotografia de portret in studio [high key, low key] care se va desfasura in 3 iunie tot in studioul scolii New Age Photography, sustinut tot de catre Adrian Nasturica, insa de data aceasta, cursantii prezenti for fi ” actorii” principali in rolul unor fotografi profesionisti si vor experimenta in mod direct fotografia de studio utilizand blitz-urile Proline Creative si accesoriile aferente. Vor avea de data aceasta si un model asa incat, vor transpune teoria in practica, sub supravegherea si sfaturile lui Adrian.
Multumim pe-aceasta cale tuturor participantilor care au fost alaturi de noi la acest seminar in 20 mai si va prezentam mai jos galeria de imagini din timpul seminarului in discutie:
[slideshow]
Pingback: Primii pasi in fotografia de studio, incep acasa - Photosetup Blog