Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Cum îi stimulează fotografia pe copii

Cum îi stimulează fotografia pe copii

Datorită telefoanelor inteligente, din ce în ce mai mulți copii ajung în spatele camerei de fotografiat de la vârste fragede. Dacă la început poate fi văzută ca o activitate amuzantă pentru copii, tot mai mulți părinți își dau seama că fotografia le poate oferi celor mici o nouă perspectivă asupra lumii. 

 

Copiii sunt în mod natural curioși și expresivi, astfel că fotografia îi poate ajuta să își dezvolte viziunea asupra lumii înconjurătoare, să își definească identitatea și, mai ales, să înțeleagă că fiecare om este diferit și că fiecare vede lucrurile într-un fel propriu.

 

Iată câteva activități prin care îți poți introduce copiii în lumea fotografiei:

 

Fotografia pentru copii de 4 și 10 ani

Pentru copiii cu vârste mici, trebuie să transformi fotografia în joacă – și cum poți face asta mai bine, dacă nu prin lansarea unor provocări fotografice. Spre exemplu, îți poți ruga copii să:

  • Fotografieze lucruri care le amintesc de bunici – astfel imaginația lor va fi solicitată și vor face conexiuni mai rapide între oameni și obiecte
  • Fotografieze doar lucruri care încep cu o anumită literă – acest lucru îi provoacă să se organizeze înainte de a începe să fotografieze
  • Facă portrete ale prietenului cel mai bune sau ale jucăriei lor preferate – punându-i apoi să argumenteze de ce au ales acea persoană sau acea jucărie, vor realiza ce înseamnă atașamentul față de o persoană.
  • Fotografieze doar o anumită culoare atunci când ieșiți la plimbare, fie în natură, fie în oraș – provocându-i să fotografieze numai obiecte de o anume culoare, li se va dezvolta atenția la detalii și vor percepe mai bine diversitatea ce ne înconjoară

fotografie-copii-stimulare-creativitate-curiozitate-aparat-foto-instant-photosetup

 

Ce tip de cameră foto să alegi pentru copii de 4-10 ani?

Pentru aceștia poți apela la un aparat foto instant în culori vii, care să îi atragă atât privirea, cât și să îi fie drag să îl ia cu el oriunde. În plus, are avantajul că fotografiile sunt printate imediat și că poate vedea instant rezultatul fotografiei lui.

aparat-foto-instant-fujifilm-instax-mini

Fotografia pentru copii de peste 10 ani

Având deja o altă înțelegere asupra lumii, cei de peste 10 ani pot participa chiar la cursuri de fotografie mai elaborate, în care să li se explice despre regula treimilor, despre cum să încadrezi un subiect, despre lumină și multe altele.

Ce tip de cameră foto să alegi pentru copii de +10 ani?

Copiii sunt de multe ori atrași de aparatele foto ale părinților și își doresc să facă și ei ce văd la adulții din jurul lor, astfel că dacă tu faci un upgrade al camerei foto DSLR, poți lua în considerare să îi lăși copilului vechiul tău aparat foto – vorbim aici însă de copii +12 ani, care în primul rând pot susține greutatea unui DSLR, și apoi care să fie suficient de responsabili și care pot înțelege funcțiile unui astfel de aparat foto.

Alternativ, dacă nu aveți în familie o astfel de cameră, puteți alege un aparat foto compact, pentru începători, care să le permită să facă și ajustări ale setărilor de bază.

 

%d bloggers like this: