Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Digitalizarea afacerilor din ofline in online

 

Digitalizarea afacerilor din ofline in online 

Odata cu aparitia restrictiilor cauzate de noul virus COVID-19 foarte multe afaceri ce isi desfasurau activitatea exclusiv in mediul ofline, s-au vazut nevoite sa isi refaca strategia de business pentru a continua activitatea.

Astfel, multe dintre ele au facut un pas mare catre digitalizare si online.

Astazi va prezentam unul dintre cluburile de fitness din Bucuresti, 700 FIT Club.

700Fit Club este prezent pe piata din Romania din anul 2017 avand 2 locatii in Bucuresti.

Odata cu criza generata de virusul COVID-19, clubul 700 Fit a fost nevoit sa inchida cele doua locatii insa, din nevoia de a ramane aproape de abonatii sai, managerii clubului au gasit solutia perfecta pentru a ramane activi alaturi de membrii clubului.

Astfel, ei au ales continuarea cursurilor in mediul online, alegand sa transmita Live direct din club, diferite antrenamente de fitness.

O mare provocare pentru managerii clubului si pentru antrenorii de fitness a fost gasirea unor solutii de transmisie live simple, care sa nu presuspuna multe cunostinte tehnice, nefiind familiarizati cu astfel de echipamente profesionale.

Iata ce povesteste Radu Popescu, managerul cluburilor:

“In prezent avem doua locatii 700 Fit Club, una in zona Baneasa iar cea dea doua in Drumul Taberei, ambele in Bucuresti. Eram cu motoarele turate la maxim si gata pentru noile proiecte pe care le aveam in plan. Tinand cont de contextul in care ne aflam acum si de incertitudinea momentului, planurile de dezvoltare sunt puse pe hold dar categoric vor fi reluate imediat dupa reinceperea activitatii. Cu totii trebuie sa recunostem ca tot ce se intampla acum este nou pentru noi toti si ca trebuie sa ne adaptam din mers pentru ce va urma.

Am dorit sa fim aproape de membrii clubului nostru in aceasta perioada si am cautat o solutie cat mai simpla pentru transmiterea antrenamentelor noastre, live, pe pagina noastra de Facebook. 

Migrarea catre online a venit brusc la fel ca si pandemia, lucru care s-a simtit imediat si a trebuit sa rezolvam cumva rapid problema. Astfel am inceput intregistrarea claselor de grup dar si diferite video scurte educationale, menite sa ajute clientii sa lucreze de acasa cat mai in siguranta si sa-si mentina o conditie fizica decenta in conditiile date.
Pe langa aceste video, am ales sa incepem sa tinem antrenamente live, gratuit.

Pentru aceste filmari am ales sa utilizam un smartphone, fiind cel mai simplu mijloc de a face un live stream pe Facebook. Insa ne-am dat seama ca doar cu telefonul imaginea era foarte buna insa sunetul nu era bun. Practic nu se auzea nimic din ce vorbea trainerul deoarece microfonul de captura implicit al telefonului, nu are o raza foarte mare de actiune.

Desi avem un telefon smart foate performant, sunetul nu era cel pe care ni-l doream pentru astfel de activitati.

In plus, eram dependenti de un alt coleg care trebuia sa-l sustina mereu si a tine un telefon in pozitie fixa o ora, nu e un lucru tocmai dorit.

Astfel am ajuns la consultantii Photosetup care au inteles imediat nevoile noastre si ne-au gasit solutia perfecta.

Pentru ca avem sesiuni atat cu un singur trainer cat si cu doi trainieri in acelasi timp, am optat pentru doua kituri de lavaliere, una single si una dubla.

 

 

Lavaliera dubla wireless este perfecta. Asigura un sunet excelent si le ofera mobilitate maxima trainerilor in timp ce explica si executa activitatile sportive.

Practic, acum cand avem activitati cu un singur trainer, folosim kit-ul cu o lavaliera pentru o persoana, iar cand avem cursuri cu doi traineri, doar schimbam lavaliera cu cea dubla iar setup-ul ramane acealsi, respectiv trepiedul pe care avem telefonul cu sisetmele de prindere si receptorul de sunet al lavalierei wireless.

Trepiedul e simplu de utilizat si il asezam rapid,  montam totul fixam cadrul si nici macar nu mai e nevoie sa stea cineva langa el sa-l sustina ci eventual doar sa verifice ca nu s-a pierdut conexiunea la internet.

Pot sa spun ca am gasit solutia perfecta, simpla, accesibila ca pret si simplu de utilizat pentru live- uri.

Planurile nostre sunt de a ne dezvolta in continuare partea de comunicare si servicii online si categoric vom continua sa gasim cele mai bune solutii impreuna cu Photosetup.
Le punem la dispozitie clientilor nostrii clase pentru toate nivelurile de pregatire, astfel ca avem in program clase de la functional training si fullbody pana la pilates/ yoga dar si antrenamente posturale, pentru cei care se resimt in acesta perioada de stat in casa”.

Puteti urmari antrenamentele transmise de 700 Fit live, pe pagina de Facebook, aici

%d bloggers like this: