Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

De ce sa alegem Manfrotto LED?

De ce sa alegem Manfrotto LED?

Intr-o perioada in care piata este invadata de produse aparent identice, dar au preturi foarte diferite si in care echilibrul dintre calitate si cost corect este greu de obtinut, in care fiecare ban conteaza, dar nici a face rabat la calitate nu este recomandat, alegerea unui panou cu lumina LED care sa fie ”bun” poate fi complicata si grea.

Incercand sa raspunda cat mai bine cerintelor operatorilor video in ceea ce priveste performantele luminilor LED, dar si a costurilor de achizitie, Manfrotto a realizat gama de panouri ML care ofera calitatea specifica standardelor industriei TV la preturi accesibile pasionatilor carora le sunt destinate.

Panourile cu leduri Manfrotto au caracteristici care le fac unice, bazate in principal pe calitatea materialele folosite in realizarea lor. Pentru a realiza un produs care dureaza in timp, Manfrotto a ales sa foloseasca aceleasi materii prime care sunt utilizate in produsele destinate studiourilor de televiziune si caselor de productie cinematografica.

Manfrotto a ales sa lucreze cu surse unice pentru materia prima, pentru a garanta unitatea produselor oferite si a performantelor acestora. De asemenea producatorul italian a gandit panourile pe leduri ca pe un intreg, ceea ce permite combinarea luminilor, oferind in acelasi timp o calitate similara tuturor produselor.

Pe langa achizitionarea LED-urilor dintr-o singura sursa, Manfrotto le supune unor teste foarte drastice si precise in ceea ce priveste cromatica luminii emise si redarea culorilor naturale in filmari, respectand standardele internationale impuse tuturor producatorilor de panouri LED profesionale destinate studiourilor TV si industriei cinematografice. In acest mod se asigura o temperatura de culoare identica de la panou la panou si o lumina constanta si corecta in toate filmarile, fara nuante de verde sau rosu, care necesita utilizarea filtrelor pentru corectare.

Caracteristicile principale ale gamei de panouri cu lumina LED de la Manfrotto.

  • Gama de panouri formata din patru marimi potrivite pentru toti operatorii, perfect compatibile intre ele, putandu-se combina atunci cand este nevoie de mai multa lumina.
  • Lumina emisa de modelele ML240, ML360, ML360H, ML360HP si ML840H  este reglabila, cu ajutorul unui potentiometru, de la valoarea de 0 la cea de 100%, oferind in acest fel un control total al expunerii.

  • LED-urile folosite au temperatura constanta de culoare de 5600K, aceasta fiind valoarea standard folosita de studiourile de televiziune si casele de productie video.
  • Panourile ofera stabilitate si uniformitate in lumina emisa, chiar si atunci cand intensitatea ei este redusa.
  • Lumina emisa este uniforma, moale, directionata corect catre subiect si potrivita pentru filmarile HD, constanta, fara variatii si licariri.
  • Durata de viata a ledurilor este mare, de peste 50.000 de ore.
  • Panourile sunt dotate cu patina pentru prinderea pe aparat si cu un surub de ¼ inch pentru a creste posibilitatile de montare pe camerele video sau foto si trepiede sau stative.

  • Modelele ML360, ML360H, ML360HP si ML840H ofera posibilitati duble de pozitionare, pe lat sau inalt, prin modulul DUO, care include doua sisteme de prindere pe camere.

  • Incepand cu modelul ML240, panourile sunt dotate cu un LED de 3200K, pentru a lumina comenzile camerei.

  • Modelele ML360HP si ML840H au incorporate un acumulator Lithium, pentru o durata de filmare mai lunga si o utilizare mai convenabila.

[slideshow]

[vimeo http://www.vimeo.com/30184048 w=500&h=281]
[vimeo http://www.vimeo.com/23044318 w=500&h=281]
[vimeo http://www.vimeo.com/34041609 w=500&h=281]

%d bloggers like this: