Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Workshop Foto la Pestera cu Irinel Cirlanaru

Iarna este anotimpul in care puterea luminii fascineaza pana şi cel mai neavizat privitor. Cum ai putea sa treci prin iarna fara sa iti adancesti privirea in tabloul aparte al naturii inzapezite? Tabloul, asa cum este vazut de fiecare, poate fi atat de subiectiv, de particularizat, incat te minunezi cum aceeasi experienta sa poata sa fie atat de diferit vazuta de mai multe persoane. Tocmai acesta este motivul pentru care va invitam la o experienta in care sa impartasim impreuna viziunea noastra unica. O experienta in care vom privi si, deopotriva, ne vom lasa priviti de munti, vom asculta si ne vom lasa ascultati de zgomotul surd al vailor impadurite.

Atelierul de fata se adreseaza iubitorilor de fotografie si natura, indiferent de echipamentul tehnic sau de cunostintele in domeniul fotografiei. Printre notiunile abordate vor fi elemente de tehnica, fotocompozitie, folosirea luminilor, tehnici de postprocesare (contrast, culoare, prelucrare globala, prelucrare zonala pe masti si layere) sau intocmirea unui portofoliu. Temele vor fi diverse, de la fotografia de natura, macro, portret sau chiar tururile virtuale.

Ca principali parteneri ii avem pe prietenii nostri de la Photosetup si Manfrotto care ne vor pune la dispozitie o serie intreaga de trepiede pe care le putem utiliza si testa la fata locului.

Data, loc, pret, numar de participanti.

Atelierul de fotografie are loc in perioada 15-17 februarie 2013 intr-o atmosfera superba in plinatatea iernii pe splendidele coline ale satelor Şirnea-Pestera-Magura, judetul Brasov. Pretul participarii, care include cazarea si masa, este de 500 de lei. Numarul maxim de participanti este de 16, iar cel minim de 6.

In pretul workshopului sunt incluse: 2 nopti de cazare cu pensiune; 3 mese pe zi; organizare si indrumare fotografica. In pretul workshopului NU sunt incluse: transportul pana la Pestera;

Program (orientativ).

Vineri
13.00 – 17.00: Primirea participantilor, cazarea. Prezentare participanti, echipa PHOTOTRIP. Sesiune fotografie de apus.
19 – 20: Cina
20 – 22: Seminar fotocompozitie, situri utile pentru fotografi (www.dpreview.com – ultimele stiri din domeniul tehnicii foto, www.the-digital-picture.com – comparatii de obiective), teste ISO ale diferitelor camere digitale etc.

Sambata

6 – 7: Mic dejun
7 – 12: Sesiune foto de rasarit
12 – 13: Pranz
13 – 14: Program de voie
14 – 16: Discutii despre fotografiile realizate cu o seara inainte şi la rasarit; tehnici de postprocesare: raw (Lightroom, Photoshop); contrast, culoare, prelucrare globala, prelucrare zonala pe masti si layere, Nik Silver Efex Pro 4.
16 – 19: Sesiune foto. Fotografie la apus.
19 – 20: Cina
20 – 21: Prezentare portofoliu Irinel Cirlanaru. Prezentare proiect „Calator in Tara Dorului”.

Duminica
6 – 7: Mic dejun.
7 – 10: Sesiune foto de rasarit.
10 – 12: Program de voie.
12 – 13: Masa de pranz.
13 – 16: Vizionare fotografii participanti; discutii; concurs cu premii (Rugamintea noastra este sa aduceti 10-15 fotografii pe tema „Peisaj” din portofoliul personal. Jurizarea va fi realizata de catre participanţi. Caştigatorii vor primi carţi despre fotografie şi DVD-uri).
16.00: Ramas-bun.

Cazarea si masa

Vor fi asigurate de pensiunea Casa Marius (satul Pestera), care dispune de doua camere cu baie proprie, patru camere la o baie si doua camere la o baie. Informatii suplimentare, precum facilitati, o galerie foto si o harta se afla la:http://carta.ro/cazare-moeciu/casa-marius/.

Echipament

Lista echipament foto
Camera foto digitala DSLR, carduri de memorie, filtre foto (polarizare, UV , graduale şi reduncţie), acumulatori, trepied, accesorii, geanta foto sau rucsac, accesorii curatare praf de pe senzor, declanşator flexibil şi laptop.

Lista echipament de munte
Avand in vedere ca workshop-ul va fi in plina iarna ar trebui sa aveţi la voi haine de corp calduroase, caciula, manuşi, haine de corp de schimb in rucsac, lanterna frontala si altele.

Plata
Efectuarea platii se face in doua transe. Achitarea primei transe, in valoare de 250 de lei, va fi socotita drept confirmarea inscrierii. Data ultima de achitare a primei transe este 8 februarie 2013.

Achitarea ei se face prin virament bancar in contul:  IBAN RO84 BRDE 030S V043 4281 0300, deschis la Banca BRD, Agenţia Mioveni.

Date firma: SC ORTHO TRADIA S.R.L. Soldat Costescu Alexandru, nr. 12C, 15400, Mioveni, Arges

CUI: 27672933 | RC: J03/1100/2010

Inscrierile se fac pana la data de 8 februarie 2013 in limita locurilor disponibile, printr-un e-mail la adresa office@phototrip.ro care va cuprinde urmatoarele date (date folosite pentru completarea contractului şi facturare): nume, prenume, adresa de pe actul de identitate, seria, numarul BI/CI şi CNP, telefon, adresa e-mail. Cea de a doua transa se va plati la incheierea workshopului.

Precizari suplimentare.

In cazul in care se inscriu mai putin de 6 participanti, organizatorii isi rezerva dreptul suspendarii sau amanarii workshop-ului. In cazul in care un participant se declara nemultumit de activitatile atelierului foto, el poate solicita returnarea a 50% din taxa.

Contact.

Irinel Cirlanaru (lector, fotograf): tel. 0740.20.98.78

Ionut Trandafirescu (team manager): tel. 0723.97.28.47

 

%d bloggers like this: