Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Un sling nascut sportiv: Kata LighTri 315

Sligul, ca si design de geanta foto, a fost gandit pentru fotografii foarte activi, pentru cei care imbina fotografia cu sporturi sau activitati ce implica foarte multa miscare. Slingul permite un acces foarte rapid la echipamentul foto, fara a fi nevoie sa fie dat jos, aspecte foarte importante pentru cei nu vor sa renunte la aparatul foto atunci cand merg cu bicicleta, role, la ski sau intr-o scurta iesire cu prietenii la munte.

De altfel rapiditatea cu care se ajunge la echipamentul foto si comoditatea in purtare si folosire sunt si principalele motive pentru care slingul este ales de fotografi. Tocmai de aceea Kata a ales sa introduca acest model in toate cele 3 colectii ale sale: D-LIGHT (pentru cei care sunt in cautarea unei solutii simple, protective si usoare pentru purtarea echipamentului foto), PRO-LIGHT (pentru fotografii care pun cel mai mare accent pe protectie, dar nu vor sa faca rabat la greutate) si ULTRA-LIGHT (pentru cei care sunt in cautarea celui mai usor sling).

In acest fel orice fotograf, fie ca este profesionist sau doar pasionat, are posibilitatea de a alege modelul care este cel mai potrivit pentru el, deoarece fiecare colectie include dimensiuni diferite, in functie de echipamentul foto detinut de fiecare fotograf.

Unul din modelele cele mai populare, datorita echilibrarii protectiei cu greutatea slingului, dar si dimensiunilor care sunt ideale pentru un echipament foto de baza, format din aparat foto, doua sau trei obiective, blitz si accesorii, este slingul Kata D-Light LighTri 315 (KT DL-LT-315).

Acesta este un sling cu design deosebit,  functional, usor si protectiv, conceput pentru un aparat foto cu un obiectiv 70-200mm atasat, plus inca 2 obiective sau alte accesorii. Compartimentul central are doi pereti despartitori detasabili, care se pot pozitiona, prin prindere cu velcro, in functie de echipament, ceea ce permite aranjarea aparatului si accesoriilor cat mai bine. Deoarece slingul este gandit pentru fotografii care au nevoie de rapiditate atunci cand fotografiaza, aparatul foto este asezat intr-o pozitie care permite scoaterea lui foarte rapida. In restul spatiului, datorita peretilor despartitori, se pot organiza in siguranta obiectivele suplimentare sau blitzul.

In exterior se mai gasesc trei buzunare pentru alte accesorii sau lucruri personale. In lateral un buzunar permite depozitarea bateriilor sau incarcatoarelor, in timp ce al doilea buzunar, aflat in spatele slingului si foarte discret, permite pastrarea in siguranta a documentelor. Al treilea buzunar se afla pe cureaua de umar si este destinat telefonului mobil.

Un alt avantaj al slingului este versatilitatea acestuia in ceea ce priveste modul in care poate fi purtat. Astfel el poate fi tinut fie in spate, atunci cand nu fotografiati sau cand desfasurati o activitate in care aveti nevoie de mobilitate, fie in fata, atunci cand aveti nevoie de aparatul foto. Trecerea din spate in fata si invers se realizeaza foarte usor, slingul alunecand pe langa corp. In plus, pentru momentele cand este tinut pe spate, pentru a creste siguranta in timpul activitatilor care implica miscare, precum practicarea diferitelor sporturi, slingul mai este prevazut cu o curea care se prinde pe langa corp, stabilizandu-l.

Asemenea tuturor produselor ce poarta marca Kata, slingul LighTri 315 beneficiaza de inovatiile patentate Kata care permit purtarea echipamentului fotografic cat mai usor si confortabil posibil. Slingul este prevazut cu husa de ploaie, care permite apararea de ploile torentiale sau cele de lunga durata. In ceea ce priveste protectia la stropiri accidentale sau la ploi scurte, acesta este protejat de materialul din care este facut slingul, acesta fiind impermeabil.  Tot legat de protectie, dar de data aceasta impotriva socurilor, slingul este prevazut cu structura TST RIB in zonele care sunt predispuse la lovituri, precum zona frontala.

In plus, prin intermediul sistemului EPH, o combinatie de curele care permite unirea gentilor si rucsacilor foto intre ele, slingul poate fi combinat cu alte genti Kata, oferind astfel mai mult spatiu pentru echipamentul fotografic personal.

%d bloggers like this: