Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Telecomanda Manfrotto SYMPLA Clamp-On Remote Control pentru Canon

Telecomanda electronica Manfrotto SYMPLA Clamp-On Remote Control interactioneaza direct cu aparatul foto prin portul USB, permitand controlul de la distanta, fara a intra in contact cu aparatul sau obiectivul. Telecomanda este extrem de compacta si poate fi prinsa fie de gripul SYMPLA fie de orice alta bara care face parte dintr-un sistem de sustinere al aparatului foto – trepied sau monopied.

Acest lucru permite schimbarea rapida a obiectivelor, prin eliminarea follow-focusului clasic atasat pe acestea, iar miscarile nedorite ale aparatului foto in timpul filmarii sunt reduse la minimum. Permite, de asemenea, ca aparatul sa fie operat de o singura persoana. Se pot alege punctele de focus, vitezele de focalizare, folosirea auto focusului, pornirea si oprirea inregistrarii, realizarea de fotografii si alte functii.

Deoarece toate aceste comenzi se realizeaza doar prin miscarea degetelor, fara sa fie nevoie sa se ridice mana de pe rig, camera este mult mai stabila si in siguranta.

Telecomanda Manfrotto SYMPLA Clamp-On Remote Control pentru  Canon se conecteaza la aparat prin portul USB si interactioneaza direct cu aparatul si obiectivul pentru operatiile de focusare si de control al principalelor comenzi ale camerei.

Telecomanda poate fi prinsa direct pe manerele Sympla Adjustable Handles, care sunt incluse in majoritatea kiturilor Sympla, sau pe orice alt suport sub forma de tub cu diametru intre 12 si 23 mm. Distanta dintre telecomanda si aparat poate creste prin folosirea unui cablu USB mai lung.

Functiile comandate sunt: auto focus, pornire / oprire inregistrare, eliberarea declansatorului, live view, digital zoom. In plus, telecomanda permite setarea directiei focusului si a maximului de viteza de focalizare, memorarea setarilor de focus si modele de focus fixe sau variabile. Un LED indica statusul bateriei, modul camerei – “Photo” sau “Video” – si daca aparatul inregistreaza atunci cand este in modul video.

Controlul focusului se face in intregime de la distanta, fara nici un contact cu aparatul sau obiectivul, foarte precis, in trei trepte de viteza.

Aparatele foto compatibile sunt Canon EOS 5D Mark II, EOS 1D Mark IV, EOS 7D, EOS 60D, EOS 600D, EOS 550D si EOS 500D, iar telecomanda functioneaza doar cu obiective autofocus compatibile Canon (Sigma Canon).

[slideshow]

2 thoughts on “Telecomanda Manfrotto SYMPLA Clamp-On Remote Control pentru Canon

  • Filtrele de densitate neutra mi se par utile, servind scopului pe care il sugereaza tutorialele voastre, neindoielnic: fie de a lungi timpul de expunere, fie de a permite utilizarea unor diafragme mai deschise. dar cel putin in prima situatie, nu trebuie sa uitam de necesitatea fotografierii de pe trepied.

  • Absolut de acord cu comentariile privind utilitatea filtrului de densitate neutra, cu precizarea ca atunci cand este utilizat pentru lungirea timpului de expunere, este necesara montarea aparatului pe trepied.. in caz contrar, riscam nu sa obtinem o cascada sidefata, ci o imagine cu neclaritate puternica.

Comments are closed.

%d bloggers like this: