Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Lectii de fotografie

Sfaturi pentru fotografierea artificiilor

Artificiile dispar intr-o clipa, dar aceste mici explozii de lumina si culoare ii bine dispun si incanta pe cei care le privesc. Pentru ca ele sunt greu de capturat in imagini, in toata splendoarea lor, deoarece dureaza atat putin, am adunat cateva sfaturi pentru a va ajuta sa realizati fotografii perfecte.

Folositi intotdeauna un trepied

Pentru a obtine cele mai clare imagini cu artificii veti avea nevoie de un trepied, deoarece fotografierea lor necesita utilizarea timpilor lungi de expunere, ceea ce face esentiala eliminarea oricarei miscari ale camerei.

 Alegeti timpul maxim de expunere

Odata ce ati montat trepiedul, trebuie sa alegeti un timp de expunere cat mai lung. O regula buna este sa declansati in momentul in care ati auzi explozia artificiilor sau cand vedeti primele raze si sa tineti obturatorul deschis pana cand intreaga explozie se termina: in general este vorba despre 6-10 secunde, in functie de tipul artificiului.

Cunoasteti camera

Unele aparate au un mod special pentru artificii, un program de fotografiere care va va scapa de chinul incercarii mai multor setari si a experimentarii pentru a realiza o imagine buna. In acest fel se economiseste foarte mult timp si sunteti pregatit sa fotografiati imediat.

Dar sunt si persoane care prefera sa nu foloseasca acest program ci sa faca ei toate setarile. In acest caz trebuie sa experimentati pentru a vedea ce setari preferati, iar practica va fi cea care va va invata cel mai bine.

Artificii reale

Deoarece timpul de ardere al unui artificiu poate fi de 30 secunde, sau chiar mai mare, aveti posibilitatea de a fotografia darele de lumina pe care acesta le creeaza. Montati-va aparatul pe trepied si pastrati-l nemiscat in timpul expunerii lungi de care aveti nevoie pentru acest fel de fotografie. Aveti grija sa dezactivati autofocusul pentru a obtine cele mai bune imagini.

Ooh si  ahh

Folositi un blitz pentru a fotografia persoanele care se uita la artificii. Toate acele expresii de mirare si incantare, cu privirile ridicate catre cer, se pot transforma intr-o imagine incantatoare si pot fi o ocazie deosebita pentru a face portrete rudelor si prietenilor. Manfrotto KLYP pentru  telefon este un excelent accesoriu care va va ajuta sa surprindeti asemenea momente, pentru ca puteti sa iluminati subiectul si sa stabilizati camera in acelasi timp. Atentie: nu folositi blitzul pentru a fotografia artificiile.

Puneti in practica aceste sfaturi simple si pregatiti-va pentru noaptea dintre ani, cand veti avea posibilitatea de a realiza cele mai frumoase fotografii cu artificii.

Material si fotografii preluate de pe http://www.manfrottoimaginemore.com/.

%d bloggers like this: