Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Seria noua de monopiede video fluide, comparatii

Seria noua de monopiede video fluide, comparatii

Manfrotto a inlocuit recent, doua dintre cele mai solicitate si mai cunoscute monopiede video fluide, MVM500A si MVM250 cu o serie noua XPRO+.

Noile modele dispun de cateva imbunatatiri ce vin in sprijinul videografilor, oferind facilitati de control mai bune, miscari mai fluide, durabilitate si ergonomie.

Un aspect important al noilor modele este baza fluida FLUIDTECH cu posibilitatea blocarii. Aceasta asigura miscari fluide in 3 axe, extrem de line.

Atunci cand panoramarea este o prioritate, sistemul permite blocarea rotatiei 3D, oferind miscari libere pano si control mai bun in timpul filmarii.

Monopiedele XPRO+ sunt disponibile atat in aluminiu cat si carbon, in 3, in 4 chiar si in 5 sectiuni, in kit cu doua modele de capete incluse, sau simple.

Pentru ce multi videografi au dorit sa stie diferentele dintre cele cu cap inclus si cele carora li se pot adauga cap separat, ne-am propus sa va prezentam comparativ in acest articol, doua dintre cele mai utilizate: MVXPRO500 (fost MVM500A) si MVMXPROA4 (fost MVM250).

Detalii tehnice, tabel comparativ:

Dupa cum reiese si din tabelul comparativ de mai sus, monopiedele in sine (picioarele) sunt absolut la fel.

Sa vedem si diferentele.

MVMXPRO500 cu cap inlcus:

Modelul MVMXPRO500 vine cu o versiune de cap inclus, tip MVH500, care desi se poate detasa prin defiletare, acest cap nu are functie de panoramare inclusa. Explicatia este cat se poate de simpla: fiind inclus in kit, panoramarea este oferita de baza fluida a monopiedului.

Acest model este dedicat videografilor care nu doresc utilizarea separata a capului pe un trepied, slider sau macara, sau desi il folosesc in asemenea combinatii, nu au nevoie de functia pano separat, a capului.

MVMXPROA4 + cap MVH500AH separat:


Manfrotto 500 Fluid Video Head from Sebastien DEVAUD on Vimeo.

Modelul MVMXPROA4 simplu la care se ataseaza un cap MVH500AH, permite utilizarea completa a functiilor oferite capul separat.

Este o combinatie mai versatila preferata de videografii care doresc utilizarea capului separat pe un trepied, slider sau macara si doresc acces total la functia pano a capului si a miscarilor fluide de panoramare si tilt, oferite de capul MVH500AH.

Capul MVH500AH este un cap performant, poate unul dintre cele mai performante din gama video compact, premiat TIPA.

In concluzie, fiecare videograf isi poate alege combinatia cea mai potrivita nevoilor sale.

De asemenea, pentru cei care doresc usor si compact si au bugetul potrivit, pot opta pentru versiunea carbon MVMXPROC5 + cap MVH500AH

Garantia 10 ani (2 + extensie 8ani).

Monopiedele din seria XPRO+ beneficiaza de o garantie standard de 2 ani, la care cumparatorii pot beneficia de inca 8 ani extensie.

Garantia extinsa se obtine foarte simplu prin achzitia d ela un magazin autorizat Manfrotto si prin inscrierea nr corespunzator codului QR, pe site-ul www.manfrottoromania.ro

Codul QR se regaseste pe cutia produselor.

ATENTIE: nu acceptati produse al caror cod QR lipseste sau este deteriorat. Garantia extinsa se acorda doar pe baza codului QR.

Numerele aferente Codului QR se regasesc pe cutia produsului, imediat sub imaginea codului QR.

 

 

%d bloggers like this: