Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

ReviewSfaturi utile

Noul cap foto Manfrotto foldable

manfrotto-mk293a3-d3q2-cap-manere=pliabileLansat recent, nou cap foto 3-way cu manere pliabile de la Manfrotto, MH293D3-Q2, reprezinta o inovatie in domeniul echipamentelor foto datorita modului in care se pliaza manerele. Aceasta facilitate de pliere/culisare a manerelor,  il transforma intr-un cap deosebit de compact si comod la depozitare si transport.

Compatibil in mod special cu seria de trepiede foto 290, noul cap compact MH293D3-Q2 ofera stabilitate si acuratete maxima in ceea ce priveste controlul, prin cele 3 axe, fiind recomandat oricarui tip de DSLR cu obiective de pana la 4-5 kg. Aparatul foto poate fi pozitionat cu foarte mare precizie, cu ajutorul celor 3 bule de nivel, dispuse cate una pentru fiecare axa, facand incadrarea mult mai usoara si rapida.

Nou cap de la Manfrotto reuseste sa imbine calitatea unui produs destinat fotografilor profesionisti, cu usurinta in utilizare dorita de fotografii pasionati, mai putin experimentati tehnic.

Acest cap se regaste in cateva kit-uri complete, formate cu trepiede de aluminiu sau carbon, din seria 290, pe care vi le ptrzentam mai jos:

 

 Primul kit ales este aluminiu in 3 sectiuni:

Kitul MK293A3-D3Q2 – trepied aluminiu in 3 sectiuni

Format din trepiedul MT293A3 alcatuit din 3 sectiuni, ofera rigiditate, durabilitate si performanta in utilizare.  Tuburile au forma alcatuita din 3 fatete (triunghiulara), pentru a oferi o rezistenta mai mare. Picioarele au mecanismele de imbinare si blocare a sectiunilor reglabile in intensitate, pentru un control mai bun si o perioada mai indelungata de intrebuintare. Cele doua unghiuri de deschidere a picioarelor si coloana centrala rapida, maresc flexibilitatea trepiedului si cresc inaltimile maxime si minime la care acesta poate fi folosit. Un guler de cauciuc ”anti-shock” pozitionat in varful coloanei centrale protejeaza camera in cazul in care coloana extinsa este uitata neblocata.

Pretul estimat de raft este unul deosebit de accesibil pentru kit-ul complet: 650 Lei

 

Al doilea kit recomandat este identic cu cel de mai sus, dar in 4 sectiuni:

Kitul MK293A4-D3Q2 – trepied aluminiu in 4 sectiuni

Fiind format din 4 sectiuni, trepiedul MT293A4 face din aceasta combinatie un un kit foarte compact si portabil datorita dimensiunii reduse atunci cand trepiedul este strans.
Astfel, acest kit este recomandat cu precadere fotografilor pasionati de calatorii.

Are aceleasi caracteristici ca si modelul prezentat anterior, diferentiindu-se prin dimensiunile trepiedului, atat strans cat si deschis.
(O comparatie detaliata intre trepiedele gamei 290 poate fi gasita aici)

 

Pret de raft estimat pentru kit-ul complet: 690 Lei

 

 Al treilea kit este din CARBON in 4 sectiuni, kit-ul perfect pentru calatorii:

 

manfrotto-carbonKit MK293C4-D3Q2 – trepied carbon in 4 sectiuni

Acest kit alcatuit din trepiedul de carbon 293, este ideal pentru fotografii care calatoresc mult si fiecare gram conteaza.

Faptul ca este din 4 sectiuni ajuta si mai mult la calatorii datorita faptului ca stans, trepiedul devine foarte compact.

Tuburile picioarelor sunt realizate din carbon “next-generation”, in care unghiul de asezare al fibrelor este optimizat pentru a obtine cea mai buna rigiditate, greutate redusa si stabilitate.

Alaturi de capul cu manere foldable reprezinta un kit perfect compact si  stabil pentru orice tip de DSLR cu obiective zoom de pana la 4-5 kg.
Pret de raft estmat: 1200 Lei

 

 

 

 

Cele trei combinatii ofera fotografilor posibilitatea alegerii kit-ului potrivit in functie de aparatul utilizat (sustine o greutate recomandata de 4-5kg) , stilul de fotografie abordat dar si bugetul de investitii propus pentru achizitia unui trepied.

Aflata in clasa middle level, aceasta categorie de trepiede a fost conceputa de Manfrotto pentru fotografii cu bugete reduse, care doresc sa beneficieze de calitatea Manfrotto.

Trepiedele au o garantie de 2 ani + 3 ani extensie, insa post garantia este acordata pentru o perioada foarte mare de ani. Acest lucru este datorat existentiei indelungate a brand-ului pe piata internationala precum si a traditiei in ceea ce priveste grija pe care acestia o au fata de clienti oferind un customer support de calitate.

Kit-urile in combinatia alumniu sau carbon se gasesc spre testare la Photosetup, reprezentant Manfrotto in Romania.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=j0r5huhfSLs&hl=ro_RO&version=3]

 

 

 

%d bloggers like this: