Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Kata “TopLoader”, o geanta cu acces rapid

Geanta foto tip „TopLoader” – Kata Access – a primit acest supranume deoarece fotograful poate accesa foarte rapid aparatul foto.
Asemenea celorlalte genti si rucsacuri din noua colectie Pro-Light si Access PL utilizeaza tehnologii care reduc greutatea holster-ului, fara a reduce din calitatea generala sau din protectia oferita echipamentului fotografic.

In partea frontala, un arc de otel imbracat in spuma ofera protectie suplimentara la lovituri accidentale. Inovatii precum Aeriform, o spuma perforata laminata ultra usoara si ranforsata, utilizarea materialelor RipStop si a curelelor Spider Webbing au menirea de a reduce greutatea. La aceasta se adauga si Modi-Vers, sistemul modular care permite eliminarea elementelor care nu sunt necesare, reducandu-se astfel greutatea generala.
Accesul la echipament se face foarte rapid, capacul gentii fiind usor de desfacut, iar forma de toc nu pune in pericol echipamentul atunci cand acesta este deschis, reducandu-se posibilitatea ca aparatul sa cada din geanta. Pentru o mai mare siguranta, si fata de eventuali intrusi, capacul gentii, pe langa fermoar, este prevazut si cu o catarama care blocheaza deschiderea fermoarului.

Folosirea materialul impermeabil „RipStop” in realizarea gentii, ofera protectie la stropiri accidentale cu apa si ploi usoare. In cazul ploilor torentiale sau a unei perioade indelungate de utilizare in conditii meteo nefavorabile, poate fi folosita husa de protectie pentru ploaie care vine odata cu geanta si care protejeaza impotriva umiditatii.
Access PL se gaseste in dimensiuni diferite (Access-14, Access-16, Access-17, Access-18), iar in modelul cel mai mare se poate transporta un aparat foto mediu cu grip si cu un obiectiv cu 70-200 mm atasat, in timp ce, in cele doua buzunare exterioare flexibile pot fi depozitate diferite accesorii, precum obiective suplimentare, blitz sau alte accesorii.
Cele doua buzunare, asimetrice, nu sunt complet in exteriorul holster-ului, ci se extind in interior, oferind astfel un suport obiectivului, care este fixat in interior, intre buzunare. Desi, la prima vedere, poate parea un inconvenient, avantajele acestei amplasari se vad in momentul asezarii echipamentului, cand se observa faptul ca folosirea unor pereti despartitori ar fi redus din spatiul util din interior si ar fi ingreunat accesul la acele accesorii care ar fi fost amplasate in spatiile astfel create. Prin inlocuirea modelului clasic de impartire a interiorului cu buzunare cu extindere in interior dar cu accesul din exterior s-a rezolvat problema accesului la accesorii, s-a utilizat mai bine spatiul interior si s-a securizat echipamentul prin fixare. O particularitate a gentilor “Acces” este posibilitatea cresterii dimensiunii pe lungime a acestora, prin desfacerea unui fermoar aflat la in partea de jos a holster-ului. Astfel, se poate transporta aparatul cu un obiectiv cu 70-200mm si parasolar montat.
Geanta are doua mari avantaje la transport, putand fi purta fie pe umar cu cureaua inclusa fie prinsa la curea, pentru a oferi fotografului mobilitate maxima in timp ce fotografiaza.

Pachetul cuprinde: husa de ploaie si curea ergonomica de umar.
Modelul Access/Pro-Light este disponibil in diferite dimensiuni, Access-14, Access-16, Access-17, Access-18.

[slideshow]

%d bloggers like this: