Ghid practic pentru alegerea unui trepied foto, Manfrotto

ghid-alegere-trepied-fotoAlegerea unui trepied foto pentru un fotograf poate reprezenta un lucru complicat, daca ne gandim la multitudinea de modele existente in jurul nostru.

De aceea dorim sa va oferim cateva sfaturi de care sa tineti cont atunci cand veti avea nevoie sa utilizati un trepied.

Primul pas de la care plecati este tipul de aparat pe care il aveti si de asemenea, obiectivul cu focala cea mai lunga pe care il utilizati.

In acest caz, avem cateva clase standard impartite pe categorii de DSLR cu obiective zoom, dintre cele mai des folosite de catre fotografi.

Iata mai jos cateva modele ce pot fi utilizate cu succes si in siguranta maxima pentru aparatul foto, in orice pozitie, oferind si usurinta in utilizare, durabilitate in timp si garantia calitatii.

Indiferent de modelul ales, cu Manfrotto aveti garantia unui produs pe care va puteti baza in orice situatie. Conditia este sa alegeti exact modelul care se potriveste cu capacitatea pe care doriti sa il incarcati.

Iata asadar mai jos, cateva repere de baza de care ar trebui sa tineti cont cand porniti in alegrea unui trepied foto Manfrotto.

Clasa entry-level cu sustinere 1,5kg:

Dedicata Bridge, Mirorless sau DSLR entry-level + zoom standard 18-55mm.

In aceasta clasa sunt doua serii:

– COMPACT LIGHTcu cap bila si husa de transport, incluse.

manfrotto-trepied-foto-compact-light

manfrotto-trepied-foto-compact-lightManevrabilitatea facila il face foarte apreciat in randul fotografilor pasionati.

Capul ofera posibiliatea pozitionarii aparatului in pozitii de inclinare verticala si laterala, la 90° si panoramare de 360°.

Compact Light – Your cornerstone for creative exploration from Manfrotto on Vimeo.

Compact ACTION, cu cap Joystick si husa de transport, inlcusa.

trepied-foto-manfrotto-compact-action

Usor de utilizat, ofera toate functiile de care are nevoie un fotograf pasionat. Datorita capului tip Joystick, ofera misacri line de panoramare, pentru filmaea cu DSLR-ul.

Stabile, usoare la transport, nelipsitepentru orice fotograf.

 

Compact Action – Your cornerstone for creative exploration from Manfrotto on Vimeo.

Clasa middle-level cu susținere între 2,5kg și 3,5kg:

Compact Advanced: dedicata DSLR middle-level cu obiective zoom all-around sau similare in greutate.

Capul 3-Way cu maner, permite o manevrare usoara si precisa. Coloana este reversibila, putand intoarce capul in jos pentru fotografii macro.

manfrotto-trepied-foto-advanced

Compact Advanced – Your cornerstone for creative exploration from Manfrotto on Vimeo.

Clasa entry-pro sau avansat, cu sustinere între 4 și 5kg:

Seria 290 in orice combinatie de 293 sau 294, in kit cu cap bila sau 3-way: dedicata DSLR middle level cu toate obiective zoom de tipul la 70-200mm f4 sau 70-300mm/4-5.6. Coloana este reversibila ofarind posibilitatea fotografilor de a utiliza capul in jos pentru fotografii macro. Seria 290 este preferata de fotografii care isi doresc un trepied foarte bun, stabil, usor de manevrat si de transportat, cu buget mic (si cei care nu-si permit seria 190XPRO).

Preferat de fotografii de calatorii este modelul 293A4 cu cap bila sau modelul  294A4 cu cap bila. Diferenta dintre ele este data de grosimea segmenetelor piciarelor. Ele sunt preferate datorita faptului ca sunt compacte si stabile, oferind un mare confort in calatorii.

Citeste articol complet despre seria 290, aici.

Clasa XPRO cu susținere între 5 și 15kg

In aceasta clasa intra seriile 190XPRO, 055XPRO și 057. Tot in aceasta clasa, asemenea clasei avansate, trepiedele au capetele  interschimbabile**.

Sistemul XPRO permite pozitionarea coloanei centrale pe orizontala in cateva secunde, fara scoaterea ei, precum si versatilitatea maxima oferita de unghiurile libere de pozitionare a picioarelor, alaturi de stabilitatea lui in orice pozitie.

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-3

 

Fotografii indrazneti ajung in timpul fotografierii in cele mai interesante situatii sau pozitii de fotografiere, in cautarea unghiului perfect. Pentru aceste situatii, ei au nevoie de multa flexibilitate si nu in ultimul rand de stabilitate in orice pozitie s-ar afla.

trepied-foto-manfrotto--190-xpro

 

 

Un articol complet de prezentare a trepiedului 190XPRO, se poate citi aici.

Captele interschimbabile**

Aceasta facilitate o au trepiedele din clasa avansata (290) și clasa PRO (190 și 055, 057)  deoarece fotografii care folosesc trepiedele din aceasta clasa, au nevoi diferite de utilizare.

Capetele Bilă:

Utilizate în fotografia montană pentru că sunt compacte si usor de manevrat, iar impreuna cu trepiedul, mai ales varianta carbon, ofera un kit compact, ideal de luat în drumetii.

Capetele Joystick:

Ofera rapiditate maxima. Sunt preferate de fotografii de eveniment, wildlife și de moda (mai ales de podium),
datorita rapiditatii in pozitionarea unghiurilor.

 Capul 3Way XPRO cu manere retractabile, cel mai compact cap foto profesional:

Cu manere retractabile, ofera precizie maxima pe toate cele trei axe, control independent pe fiecare ax in parte. Utilizat de fotografii  care petrec mult timp in ajustarea unghiului fotografic, care doresc o incadrare perfecta a subiectului. Ideale pentru fotografia macro si de produs sau acolo unde fiecare detaliu conteaza.

Noul 3-Way XPRO premiat TIPA 2014,  il inlocuieste incepand cu 2014 pe celebrul 804RC2.

Un articool complet despre noul cap Manfrotto 3-Way XPRO, se poate citi aici.

cap-trepied-foto-manfrotto-3way-xpro

Despre Manfrotto, o serie de user-review se pot gasi mai jos:

Tutoriale video utile:

3 thoughts on “Ghid practic pentru alegerea unui trepied foto, Manfrotto

Comments are closed.