Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Expert D powered by Hensel

Multe lucruri s-au intamplat de la introducerea blitzurilor Expert Compact in 1988. Acestea au evoluat permanent, iar acum, aceasta noua serie, beneficiind de imbunatatiri permanente, si de cele mai noi tehnologii, au puterea de a demonstra intreaga gama de performante de care sunt capabile noile lumini Hensel.

Designul si functionalitatea formeaza o alianta pentru a oferi usurinta in utilizare si a facilita cat mai mult munca fotografilor care le utilizeaza. Acest lucru se observa mai ales de cei care nu lucreaza pentru prima oara cu Hensel, deoarece, in cazul lor, degetele lor reusesc sa gaseasca  butoanele de comanda fara nici o ezitare, chiar si in bezna!  O alta dovada este faptul ca nu au nevoie de o carte tehnica pentru afla cum functioneaza totul. Acest lucru este explicabil prin faptul ca aceasta noua serie, Expert D, este rezultatul a peste trei decenii de creare de blitzuri compacte, de eforturile unei echipe de ingineri germani axate pe cercetare si dezvoltare si de deschiderea companiei catre fotografii care folosesc echipamentele Hensel.

Apartinand unei clase noi, avansate de blitzuri compacte, Hensel Expert D au integrate ultimele tehnologii precum functia Freemask, care permite o mai buna si facila decupare a subiectului de fundal, cu o procesare minima in programele de procesare imagine.

O alta tehnologie de ultima ora integrata in aceasta noua serie de lumini este livrarea blitzurilor cu receptorul radio incorporat care permite nu doar declansarea la distanta ci si controlul puterii si a lampii de modelare.  Sistemul de declansare prin radio este identic din punct de vedere tehnic  cu cel folosit in unitati precum Porty L sau Nova D, prin urmare un singur transmitator este suficient pentru toate aceste blitzuri.

O carcasa foarte solida din aluminiu si foarte usoara, cu panouri laterale de metal,  protejeaza electronicele sofisticate chiar si in cele mai dificile conditii. Suportul de trecere de la pan la tilt, foarte compact, cu balans gravitational, este de asemenea facut din metal, avand integrat un suport de prindere al umbrelei, sistem care poate fi pozitionat dupa necesitati sau eliminat.

Mecanismul de prindere al unitatii tine fixate bine cele mai grele accesorii, iar sistemul de prindere al reflectorului a fost imbunatatit, in timp ce ghidajele din metal fac pozitionarea reflectorului usoara, protejand zona tubului.

Un lucru deloc de ignorat este faptul ca manerul blitzului si suportul pentru accesorii pot fi inversate, ceea ce permite prinderea luminii de partea superioara, suspendata de tavanul studioului. Manerul de prindere al unitatii blitzului, rabatabil si care poate fi scos atunci cand nu este nevoie de el, este de asemenea realizat din aluminiu.

Alte inovatii incluse in noua serie Expert D sunt antena integrata, pentru o protectie mai buna a acesteia, sistemul de schimbare automatic rapid pentru reflectoarele cu conectoare EH 10 cm sau port USB pentru realizarea update-urilor de software. De asemenea, pastrarea in pozitie aproape identica a comenzilor, cunoscut sub  numele de Hensel user logic, faciliteaza operarea blitzurilor de catre fotografii care au mai lucrat cu gama Hensel.

Tot pentru facilitarea operari acestui blitz, nivelul selectat al puterii este afisat pe un display mare, iar butoanele cu lumina de fundal activa garanteaza o operare usoara si sigura, chiar si in bezna totala.

Blitzurile au o lumina de modelare de 300 W, cu un mod inteligent de operare a acesteia, care depaseste modul conventional de full sau proportional. Un sistem electronic monitorizeaza in permanenta functionalitatea blitzului, asigurand ca, dupa un timp ajustabil (5-90 min), puterea luminii de modelare este redusa la o valoare prestabilita. De indata ce blitzul este reactivat, lampa de modelare revine la valoarea stabilita anterior. Desi acest lucru nu pare spectacular, ajuta la prevenirea incalzirii fara motiv, crescand astfel durata de viata a acesteia.
Alte caracteristici tehnice sunt un timp foarte scurt de reincarcare a blitzului de 0,11 sec – 0,5 sec, o durata scurta, de 1/5600s si variatia  de puterii monoblocului in 8 diafragme, cu posibilitatea reglarii acestor trepte continuu in zecimi de unitati. De asemenea, Expert D are integrat receptor Profoto Air radio, Hensel Strobe Wizard Plus si freemask, telecomanda radio comutabila pentru reglarea variatiei de putere, declansarii, controlul lampii de modelare si modul de standby.

Hensel Expert D este disponibil in doua game de putere 500Ws si 1000Ws.

Judecand dupa toate aspectele tehnice si functionale, se poate spune  ca gama de blitzuri monobloc  Hensel Expert D  500 si Expert D 1000 au cele mai performante caracteristici de viteza de incarcare (0.1s) si de durata a flashului (1/5600 la t05) din lume, in acesta categorie de putere, oferind astfel fotografului posibilitatea de a surprinde si ingheta imagini de actiune ce pana acum nu ar fost posibile cu un blitz monobloc.

Blitzurile Hensel Expert D spot fi gasite pe Photosetup.

%d bloggers like this: