Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Cum folosesti creativ un fundal translucent

Cum folosesti in mod creativ un fundal translucent

 Sa fie un softbox imens? Un fundal? E Translum de la Colorama. Un produs inovativ, care are mai multe posibilitati de folosire.

Colorama Translum au ca baza de inspiratie clasicele role de fundal si isi extind potentialul multumita translucentei care fac lumina mai soft decat o simpla bucata de hartie.

Construite din polipropilena, fundalurile Translum semi-transparente, au o calitate superioara, se pot taia in diverse dimensiuni si pot fi folosite inedit, pentru ca materialul este subtire precum hartia, dar mult mai rezistent.

Cu o lumina in spatele unui fundal Translum, se obtine un background soft, alb, asemanator cu hartia de calc.

Daca pozitionezi lumina dintr-o parte, vei obtine un efect de gradient.

Daca adaugi geluri colorate peste blituri, vei obtine un fundal colorat.

 

Daca pozitionezi modelul si lumina in spatele unui fundal Translum, vei obtine o silueta blurata, ideal cand ai nevoie de cadre poetice, artistice, scene cinematice, ce amintesc de filmele horror.

 

Abilitatea fundalului Translum de a se transforma in softbox, poate fi cel mai interesant aspect. Cu cat mai mare este softboxul, cu atat mai moale este lumina, asadar cu o bucata de pana la 5 m, iti testezi cu adevarat limitele creativitatii.

 

Pentru ca materialul este usor de taiat pe dimensiuni exacte, fundalul Translum poate fi folosit in dreptul unei ferestre, pentru o sedinta foto cu lumina naturala, sau se pot realiza mici modificatoare pentru bliturile de studio.

Toti ne-am confruntat la un moment dat cu problema ridicata de lumina dura in locatii in care aveam ferestre mari. Mai ales cand sedinta foto se derula in jurul pranzului iar ferestrele erau orientate catre soare. Umbre puternice, dure. Apoi am descoperit Colorama Translum. Cu ajutorul lui am reusit sa transformam o sursa de lumina naturala, dura, intr-una soft, pozitionand fundalul in fata ferestrei, practic realizand un softbox imens. Marele avantaj este ca fiecare isi poate alege densitatea dorita, in functie de nevoia de difuzie. Un produs excelent, ce nu ar trebui sa lipseasca din dotarea unui fotograf profesionist. Ionut Tache

 

 


Colorama ofera mai multe variante pentru fundalurile Translum, cu grade diferite de difuzie (Heavy, Medium, Light) si doua dimensiuni (1,37m x 5.4m si 1.52 x 5,4m).

Consultati site-ul Photosetup pentru mai multe detalii.

 

 

 

 

%d bloggers like this: