Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Profil de fotografTestari echipamente foto-video

Profil de fotograf: Costas Dumitrescu

Costas Dumitrescu: ”Fotografia este unica preocupare care nu reuseste sa ma plictiseasca pe termen lung, dar imi creeaza si cea mai mare frustrare … atat de multe lucruri se intampla in jurul meu si nu pot surprinde decat o infinitezimala particica … atat de obscura si irelevanta…”

Costas este calatorul neobosit in cautarea frumosului. Fiind atras mai mult de drumetiile in salbaticie, detine un portofoliu impresionant de fotografii din categoriile landscape si wild life.

”Nu imi place sa fac o autodescriere, pentru ca nu cred ca as putea fi suficient de obiectiv … cerinta stupida de altfel pentru ca prin unicitatea noastra nu putem fi decat subiectivi. Si cu atat mai putin in arta, unde tocmai subiectivismul poate naste ceva valoros. Asa ca nu trebuie sa stiti mai mult decat aveti nevoie despre mine.
Am urmat o facultate de arte, in care sunt si licentiat si una de filosofie. Cred ca mi-a fost deajuns cu studiul organizat … dar cum cu invatatul nu cred ca terminam vreodata, continuam individual cu alte mijloace decat cele institutionalizate.
Nu reusesc sa negociez cu timpul asa ca simt o presiune constanta a lucrului ce urmeaza a fi terminat si pe care, evident, nu-l pot termina niciodata.
Fotografia este unica preocupare care nu reuseste sa ma plictiseasca pe termen lung, dar imi creeaza si cea mai mare frustrare … atat de multe lucruri se intampla in jurul meu si nu pot surprinde decat o infinitezimala particica … atat de obscura si irelevanta …’’

Si daca ar fi sa tragem cu ochiul in trusa lui foto, Costas detine un arsenal intreg de genti, rucsacuri si sling-uri Kata pe care le schimba in functie de expeditiile la care participa. Tot datorita faptului ca ii place sa calatoreasca mult, Costas a ales ca si tovaras de calatorie Gitzo din carbon 6X, cu monopiedele si trepiedele sale, Manfrotto cu suportul pentru obiectiv, Schneider B+W, cu o serie intreaga de filtre pentru fotografia macro, neutrale sau cele de polarizare circulara, si obiectivele de la Nikon precum cel de 14-24mm f2.8 sau 70-200mm f2.8, dar si de la Sigma.

Va invitam sa-l descoperiti pe Costas…

[slideshow]

Mai multe informatii despre Costas Dumitrescu se pot gasi pe site-ul personal: www.costasdumitrescu.ro

Dreptul de autor al fotografiilor postate sunt proprietatea exclusiva a fotografului sub numele caruia s-au publicat fotografiile/articolul. Fotograful declara in mod implicit prin inscrierea imaginilor in acest proiect, ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acestestora si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiilor. Fotografiile publicate sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.

%d bloggers like this: