Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Evenimente

Cum a fost la atelierul foto de la Onesti

atelier-foto-onesti-photosetup-pr14Cum a fost la atelierul foto de la Onesti, review

Cand am anuntat atelierul foto de la Onesti, am primit intrebarea: de ce tocmai la Onesti?

Raspunsul este foarte simplu: de ce nu?

Acolo exista o comunitate de fotografi pasionati, entuziasti si dornici de a experimenta cat mai mult, fotografia de studio.

Stefan Neagu este unul dintre membri activi ai acestei comunitati fotografice din Onesti, el fiind totodata si initiatorul actiunii. Ideea a pornit de la faptul ca multi fotografi pasionati doresc sa experimenteze fotografia de portret intr-un mediu controlat, utilizand lumini profesionale si asa cum spuneam intr-un articol anterior,cu un buget de investitii, mici.

Iata-ne asadar intr-o sambata friguroasa de martie dar intr-un mediu prietenos alaturi de un grup de pasionati entuziasti, gata sa experimenteze fotografia de portret in cadrul evenimentului „Lumina de studio in fotografia de portret“.
Ne bucura faptul ca au fost participanti atat din Onesti cat si din alte orase, semn ca ideea acestui atelier experimental a fost binevenita. Actiunea s-a desfasurat in aula bibliotecii Municipale “Radu Rosetti”, o gazda primitoare si foarte deschisa la astfel de evenimente.

Dupa o prezentare teoretica, participantii au lucrat pe grupe, avand fiecare cate un set de echipamente si cate doua  frumoase tinere domnisoare, servind drept modele, pentru fiecare grupa in parte.

atelier-foto-onesti-photosetup-pr10
Fotografie grup Atelier foto la Onesti

O grupa a lucrat cu lumina continua de la Photoflex, Duo Portrait Kit , un kit simplu format din doua lumini gata de lucru, cu umbrele, pentru fotografii care doresc simplitate in utilizarea echipamentului foto.

atelier-foto-onesti-photosetup-pr5
Kit Duo Portret Photoflex la lucru

Cea de-a doua grupa, a lucrat cu un kit de blitz-uri de la Proline Creative, kit-ul cel mai complet din gama Proline cu o multitudine de accesorii incluse, pentru fotografii care prefera un control mai mare al luminii.

atelier-foto-onesti-photosetup-pr4
Kit blitz-uri foto Proline Creative, la lucru in cadrul atelierului foto de la Onesti

Atelierul a culminat insa, intr-un mod triumfator cu un shooting pe acoperisul bibliotecii. La doar 2 grade Celsius, frumoasele modele au pozat in rochii vaporoase, cu o lejeritate si cu o eleganta demna de invidiat. Desi un frig si un vant incredibil, toata echipa a lucrat exemplar.

atelier-foto-onesti-photosetup-pr18
Fotografie realizata cu Triton Photoflex in cadrul atelierului foto de la Onesti. Copyright Stefan Neagu

Shooting-ul de pe acoperis a fost realizat cu Triton-ul de la Photoflex, un kit versatil ideal pentru astfel de shooting-uri datorita dimensiunii reduse care ofera o portabilitate extraordinara, dar si a acumulatorului care poate declansa pana la 30.000 de flash-uri la putere minima, sau 750 la putere maxima, la o singura incarcare.

atelier-foto-onesti-photosetup-pr24
Triton Photoflex la lucru, in cadrul atelierului foto de la Onesti

Multumim modelelor, fete frumoase si curajoase. Il felicitam pe Stefan pentru organizarea acestui atelier de fotografie la Onesti si multumim totodata participantilor care speram ca au petrecut cateva ore frumoase si interesante la acest eveniment.
Multumim si colegului nostru Catalin Dragu care din pasiune pentru fotografie, a jucat rolul de asistent foto, ajutand participantii in timpul workshop-ului, iar in final, nu putem spune decat ca s-a incheiat inca un eveniment reusit la care Photosetup a fost partener si asteptam in continuare pasionatii de fotografie sa ni se alature la evenimentele viitoare.

 

Mai multe imagini de la acest eveniment, va invitam sa vizionati mai jos in galerie:

 

Multumim Stefan Neagu pentru o parte dintre fotografiile afisate in acest articol.

One thought on “Cum a fost la atelierul foto de la Onesti

Comments are closed.

%d bloggers like this: